Trhací chlebová placka z remosky
Potřebné ingredience
* KVÁSEK: 10 g čerstvého droždí, 150 ml vlažné vody, ½ lžičky Sladěnky, 1 lžíce hladké mouky; *TĚSTO: 250 gramů hladké mouky, ¼ lžičky soli; NA POVRCH: 30 ml olivového oleje, 1-2 stroužky česneku, bazalka, černé olivy bez pecky (pro obměnu třešňová rajčata, zelené olivy...), strouhaná mozzarella (cca 100 g)
Postup přípravy
Připravit suroviny:
- česnek prolisovat
- bazalku posekat
- olivy pokrájet na plátky
Všechny suroviny na kvásek rozšlehat v misce a nechat cca 15 minut vzejít.
Ke kvásku přidat mouku + sůl, zadělat těsto a nechat nakynout (30 - 60 minut).
Vykynuté těsto vyklopit na vál a vyválet do kruhu o velikosti hrnce.
Těsto přenést do hrnce, nařezat na kostky a nechat cca 15 minut odpočinout.
V misce smíchat olej + bazalku + petržel.
Tuto směs natřít na těsto, poklást olivami a posypat mozarellou.
Péct v remosce 25 minut.
Všechny suroviny na kvásek rozšlehat v misce a nechat cca 15 minut vzejít. Ke kvásku přidat mouku + sůl, zadělat těsto a nechat nakynout (30 - 60 minut). Vykynuté těsto vyklopit na vál a vyválet do kruhu o velikosti hrnce. Těsto přenést do hrnce, nařezat na kostky a nechat cca 15 minut odpočinout. V misce smíchat olej + bazalku + petržel.
Tuto směs natřít na těsto, poklást olivami a posypat mozarellou. Péct v remosce 25 minut.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé